306

Du har fått % og viser at du kan en del om økonomi. Du bør lese litt mer og deretter ta testen på nytt. Neste gang klarer du kanskje å ta Økonomilappen. Her ser du hvordan du har besvart spørsmålene under de forskjellige emnene.

Du har fått % og viser at du kan en del om økonomi. Les litt mer og ta testen på nytt. Neste gang klarer du kanskje å ta Økonomilappen. Her ser du hvordan du har besvart spørsmålene under de forskjellige emnene.

Gratulerer med Økonomilappen! Du har svart riktig på alle spørsmålene i testen og viser at du har gode kunnskaper om økonomi.

Spørsmål av
402
Ida er i arbeid, og har et boliglån som årlig koster henne 100 000 kroner i renter. På hvilken måte påvirker dette skatten hun må betale?
Avbryt testen
Spørsmål av
422
Du har planer om å kjøpe bolig, hvor mye egenkapital vil banken normalt kreve at du minimum har?
Avbryt testen
Spørsmål av
436
Tor planlegger å ta opp boliglån, men er usikker på hva renten er på slike lån. Hvordan skaffer han seg best mulig informasjon om dette?
Avbryt testen
Spørsmål av
415
Mia vurderer å studere på deltid, det vil si å kombinere jobb og studier. Har hun rett til lån og stipend fra Lånekassen?
Avbryt testen
Spørsmål av
432
Kari har lyst til å kjøpe en veske i en nettbutikk, og hun får tilbud om å utsette betalingen. I markedsføringen er det blant annet opplyst effektiv rente. Hva innebærer effektiv rente?
Avbryt testen
Spørsmål av
400
Lånerenter kan trekkes fra i selvangivelsen. Dersom du betaler skatt; hvor stort skattefradrag gir for eksempel 10 000 kroner i lånerenter?
Avbryt testen